Als u een uitvaartverzekering heeft, kunt u altijd van mijn diensten gebruik maken. Dus ongeacht of, hoe en waar u verzekerd bent, u bent welkom!

Met iedere soort verzekering kunt u bij Natasja Huting Uitvaartbegeleiding terecht. U bent te allen tijde vrij om zelf een begrafenisondernemer te kiezen die bij u past en waar u een goed gevoel bij heeft.

Ongedacht of, hoe en waar u verzekerd bent, u kunt altijd terecht bij Natasja Huting Uitvaartbegeleiding.

Wanneer u een uitvaartverzekering heeft, bent u niet verplicht om de uitvaart door diezelfde verzekeraar te laten regelen. Dit is een groot misverstand dat ik graag uit de wereld help! U bent namelijk vrij om zelf een begrafenisondernemer te kiezen. Als uitvaartbegeleidster mag ik in een verdrietige en vaak intensieve periode families bijstaan, we delen samen moeilijke momenten. Dan is het belangrijk dat u een uitvaartbegeleidster kunt vragen die bij u en uw familie past en bij wie u een goed gevoel heeft.

Er bestaan 2 soorten uitvaartverzekeringen

– Een naturaverzekering keert een standaardpakket diensten en producten uit. Wanneer de wensen van de overledene en de naasten verder gaan dan dit standaardpakket krijgt u te maken met extra kosten. Ook de kosten voor o.a. een grafsteen, advertentie en de koffietafel zijn niet meeverzekerd bij een naturaverzekering. Sommige verzekeraars verzekeren een extra geldbedrag voor deze kosten. In veel gevallen is dit niet toereikend. Niet voor niets geven mensen aan dat terwijl ze hun hele leven premie hebben betaald voor de verzekeringen toch nog moeten bijbetalen. Dat heeft dus hiermee te maken, iets waar niet vaak bij wordt stilgestaan.

– Een kapitaalverzekering keert een vooraf vastgesteld bedrag uit bij een overlijden.

Let op bij naturaverzekering
In het geval van een naturaverzekering dient u er rekening mee te houden dat het afwijken van het door de verzekeraar aangeboden standaardpakket financiële consequenties kan hebben.
In 2012 is er een protocol in het leven geroepen waarin is afgesproken dat verzekeraars nabestaanden zo snel mogelijk – binnen 24 uur op werkdagen – moeten informeren over de financiële gevolgen van hun keuze.

Het afhandelen van de verzekeringsuitkering doe ik graag voor u.

Wanneer u de uitvaart door mij wilt laten verzorgen, neem ik ook namens u contact op met de verzekeraar om het overlijden te melden. Ik zorg dan ook voor de financiële afwikkeling met de verzekeraar, zodat u daar geen omkijken naar heeft. U heeft immers al genoeg aan uw hoofd. De verzekeraar maakt het uitkeringsbedrag rechtstreek aan mij over, zodat ik de uitkering van uw uitvaartverzekering met de factuur van de uitvaartkosten verreken.