uitvaartbus cremeren begraven crematorium

De geschenken die het langste meegaan en het meeste betekenen, zijn vaak de geschenken van tijd en liefde.

Voor welke keuzes komt u te staan?

Wanneer u weet dat uw leven of dat van uw naaste op korte termijn eindigt, kan een goede voorbereiding van de uitvaart rust geven. Zodoende blijft er op de laatste momenten dat u met elkaar heeft, of de dagen na het overlijden, tijd over om in alle rust en op uw eigen wijze afscheid van elkaar te nemen.

Ik begeleid u daarbij op mijn eigen betrokken en persoonlijke wijze. Op deze pagina vindt u een aantal onderwerpen om over na te denken. Wanneer iemand overlijdt, moeten er veel beslissingen worden genomen. Het is heel prettig als de mensen om u heen weten wat uw wensen zijn. Of dat zij uw wensen in elk geval ergens kunnen lezen, zodat zij weten hoe vorm te geven aan uw uitvaart.

Kist, opbaarplank of wade?

Er is een verscheidenheid aan kisten waaruit u kunt kiezen. Er zijn verschillende modellen kisten, houtsoorten en kleuren. Wist u dat u niet hoeft te kiezen voor een kist?
Opbaren op een opbaarplank of het lichaam wikkelen in een wade of de eigen favoriete sprei behoren ook tot de mogelijkheden.

Rouwkaart : traditioneel of persoonlijk?

Op het gebied van rouwdrukwerk kunt u kiezen voor een zeer persoonlijke kaart, niet alleen met tekst maar ook met mooie foto’s van de overledene, zijn of haar huisdier of hobby’s. Alles kan en mag. 

Bloemen uit de tuin of boek?

U kunt samen met de bloemist een mooi rouwbloemstuk samenstellen. Wist u dat daarbij ook materiaal uit de tuin van de overledene of uw eigen tuin kan worden gebruikt?
Het is ook mogelijk dat een voorwerp dat betrekking heeft op bijvoorbeeld een hobby van uw dierbare in het bloemstuk wordt verwerkt. Als u liever een mooi bloemstuk uit een boek wilt kiezen, kan dat uiteraard ook.

Locatie van het afscheid

U kunt het afscheid organiseren in de aula van het crematorium, in de kerk, of in een rouwcentrum. Maar hoe mooi is het als de afscheidsbijeenkomst plaatsvindt op een locatie die belangrijk is of is geweest in uw leven, bijvoorbeeld een restaurant, een sportkantine of misschien zelfs uw eigen huis en/of tuin.  

Rouwvervoer op de dag van de uitvaart

U kent vast de traditionele rouwauto’s,  maar wist u dat u ook zelf voor vervoer mag zorgen? Een andere prachtige mogelijkheid is gebruik maken van de uitvaartbus. De uitvaartbus is een moderne vorm van rouwvervoer waarbij de overledene op de dag van de uitvaart samen met familie en vrienden de laatste reis aflegt. Daarbij kan uiteraard ook een bepaalde route langs dierbare plekken worden gereden. U bent dan tot het laatste moment bij elkaar en rijdt niet achter elkaar aan in aparte auto’s.