Afscheid nemen kan op veel verschillende manieren, maar ook op steeds meer verschillende en vaak bijzondere locaties. De locatie die families kiezen om een uitvaart in Arnhem en omliggende regio’s te houden, wordt steeds belangrijker bij het organiseren van een eigentijdse en persoonlijke uitvaart. U kunt zich voorstellen dat er een hele andere sfeer heerst op deze locaties, dan de sfeer in de aula van een crematorium of in de zaal van het uitvaartcentrum. Bovendien is er op externe locaties vaak meer tijd beschikbaar en volgen er geen meerdere uitvaarten achter elkaar. Bij een crematorium dient voor elk kwartier dat je langer gebruik wilt maken van de aula of condoleanceruimte te worden bijbetaald.

Families kiezen steeds meer een plek om de uitvaart te regelen waar voor de overledene en diens familie dierbare herinneringen liggen. Bijzondere locaties met veel mooie herinneringen en die nu ook gekozen worden om dat laatste stukje, de uitvaart te regelen. Bijvoorbeeld de wijnliefhebber die kiest voor een afscheid in de wijngaard Domein hof in Dieren. Of de voetballiefhebber die al die jaren zoveel voor zijn voetbalclub heeft betekend en na zijn overlijden een passend afscheid op de voetbalclub krijgt. En zo zijn er nog veel meer prachtige plekjes te bedenken die zowel tijdens leven als ook op de laatste dag, de dag van de uitvaart een goede afspiegeling geven van iemands leven en dus onderdeel zijn van de uitvaartwensen.

Ik kan u o.a. de volgende sfeervolle locaties aanbevelen:H77A4829b

Restaurant Houtplaats in Rheden  

De Oranjerie van Landgoed Groot Warnsborn in Arnhem

De Westerbouwing in Doorwerth

La Maison du Steeg in De Steeg

In De Kas in Winssen dichtbij Ewijk Nijmegen

Slot Doddendael in Ewijk

Nederlands Wijnmuseum Robbers & Van den Hoogen

Restaurant De Palatijn in Park Sonsbeek 

Restaurant Zijdewinde in Bemmel

De Buitenpoort in Huissen

De Klok in Gendt

De Valom in Huissen

Domein Hof te Dieren; wijngaard genesteld op de Veluwezoom

 

Voor een intiem afscheid kan ik u van harte
Uitvaartcentrum Boerderij Moskowa uitvaartcentrum Moskowa begrafenisaanbeleven:
Een unieke locatie waar gastvrijheid, kleinschaligheid en persoonlijke aandacht vanzelfsprekend zijn. De graven op de naastgelegen begraafplaats Moscowa en het crematorium zijn op loopafstand en zelfs de rouwstoet kan geheel lopend naar de begraafplaats of het crematorium.

 

Wanneer u geen kerkelijke uitvaart wilt, maar een persoonlijk afscheid in een kerk u wel aanspreekt, dan is er vaak ook de mogelijkheid om de kerk te huren. Kerkzalen zijn vaak ook erg geschikt als u veel mensen op de dag van de uitvaart verwacht en u hen allemaal een zitplaats wilt aanbieden. Ik kan u van harte de volgende locaties aanbevelen:

De Oude kerk in Oosterbeek 

Dorpskerk Schaarsbergen
De pittoresk gelegen kerk van Schaarsbergen biedt u verschillende mogelijkheden voor het afscheid van uw dierbare. De kerk beschikt voor muzikale begeleiding over een prachtig orgel en een vleugel. Er is een goede geluidsinstallatie en een vaste beamer om foto’s tijdens het afscheid te tonen, aanwezig. De locatie is gelegen op slechts 3 km afstand van Natuurbegraafplaats Heidepol en 5 km van Begraafplaats Moscowa. Er is voldoende parkeergelegenheid en het openbaar vervoer is op 2 minuten loopafstand. Het naastgelegen Dorpshuis kan gebruikt worden als er meer mensen worden verwacht. De kerk biedt livestreaming aan, zodat familie en vrienden die niet bij het afscheid aanwezig kunnen zijn, toch kunnen meekijken.

Het Witte Kerkje van Slijk-Ewijk