De uitvaartwereld is de laatste jaren enorm in beweging. Dit geldt zeker ook voor de diverse mogelijkheden die er zijn voor de overgebleven as. Wanneer de keuze voor een crematie is gemaakt, komt meteen de volgende vraag op. Welke bestemming krijgt de overgebleven as? Na een wettelijk bepaalde wachttijd van 30 dagen mag de familie de as bij het crematorium ophalen. Eén van de mogelijkheden is het begraven van de urn en sinds kort is er een speciale plek bijgekomen waar dit mogelijk is: Het Nationale Park De Hoge Veluwe.

Urn begraven in het Nationale Park De Hoge Veluwe

Altijd al dierbare herinneringen gehad aan het park? Of wellicht heeft u deze nog steeds. Het is nu mogelijk om uw urn of de urn van uw dierbare te begraven in Het Nationale Park De Hoge Veluwe.  In het park is een aantal gebieden aangewezen waarbinnen u zelf een plek mag uitkiezen. Dat kan bijvoorbeeld bij een imposante beuk zijn of een elegante Amerikaanse eik. Of juist bij die ene vliegden die zo mooi uitkijkt over het Oud-Reemsterzand. Na het overlijden wordt de urn aan de voet van die boom begraven.

Eeuwigdurende rust, geen zorgen over grafrechten en grafonderhoud
In het park vindt u na de dood eeuwigdurende rust. Het urnengraf wordt namelijk niet geruimd, hetgeen bij een algemene begraafplaats uiteindelijk wel kan gebeuren. Ook heeft u geen zorgen meer over grafrechten en grafonderhoud. Uw graf wordt weer één met de natuur.

Bij de plek waar uw urn wordt begraven, worden geen permanente gedenktekens geplaatst. De opbrengsten uit de vergoeding voor het bijzetten in Het Nationale Park De Hoge Veluwe worden grotendeels ingezet bij het duurzaam in stand houden van het park.

Meer weten? Bezoek de informatieve (gratis) rondritten in maart in Het Nationale Park De Hoge Veluwe.
Op 1, 7, 13, 21 en 29 maart 2015 vinden er onder begeleiding gratis rondritten van ca. 1,5 uur plaats. U kunt tijdens deze rondrit de 4 bossen waarin de urnen mogen worden begraven, leren kennen. Er wordt tevens een presentatie gegeven waarbij er alle ruimte is voor uw vragen en u kunt samen door de bossen wandelen.

U kunt kiezen uit een ochtendbezoek dat om 10.30 uur begint of een middagbezoek, dat naar keuze om 13.00 of 15.00 uur aanvangt. Startpunt is altijd het restaurant “De Koperen Kop”, dichtbij het Bezoekerscentrum gelegen. Aanmelden kan via info@urnengedenkparken.nl.

Hoge Veluwe begraven crematie cremeren Arnhem

Neemt u gerust contact met mij op voor meer informatie. Ik ben bereikbaar op 06-11596504. U kunt ook een mailtje sturen naar info@natasjahuting.nl.