Blog

­
203, 2017

Twee rode rozen voor twee vlindermeisjes

Op een maandagmorgen werd ik om 6.30 uur wakker gebeld. Een dochter belde namens haar moeder. Haar ouders hadden een tijdje geleden met mij over hun uitvaart gesproken. De naam van de dochter zei me [...]

2505, 2016

Andere tijden, andere uitvaartmogelijkheden

Wanneer het de wens van de overledene is om gecremeerd te worden, vindt de uitvaart dikwijls in het crematorium plaats. Voor het samenzijn daarna kun je terecht in één van de condoleanceruimtes van het crematorium. [...]

2901, 2016

Twee zussen voor het laatst samen op reis, een bijzondere wandeling

Toen ik op een maandagavond in de pannen stond te roeren, werd ik gebeld door Simone. Haar zus was die middag in het ziekenhuis overleden en ze vroeg of ik haar wilde helpen met het [...]

2311, 2015

Sierduifjes waken naast de kist

Toen ik op een woensdagmorgen op het punt stond om te vertrekken, werd ik gebeld door een mevrouw met een zachte, bescheiden stem. Mevrouw had mijn brochure van iemand gekregen en ze wilde een afspraak [...]

209, 2015

Steigerhouten deksel van kist wordt tastbare herinnering

Een paar maanden geleden werd ik opgebeld door een zoon wiens vader was overleden. Toen ik die morgen bij de familie kwam, vertelden ze dat de kist al klaar stond: een prachtige, robuuste kist van [...]

2206, 2015

Gelukkig zijn de tijden veranderd……

Zaterdag 20 juni was ik als uitvaartondernemer aanwezig op de jaarlijkse open dag van natuurbegraafplaats Heidepol. Ik heb veel mensen gesproken. Ik mocht over mijn bedrijf vertellen en heb mijn visie over mijn prachtige hartenwerk [...]